Tijdens een mijnstaking in 1902 krijgt detective Isaac Bell opdracht een provocateur, die stakende mijnwerkers opstookt tegen de overheid, de voet dwars te zetten.
Titel
De provocateur
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The striker
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, copyright 2016
1 cd
Speelduur
10:35
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a447481

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties