Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Begin 20e eeuw staat detective Isaac Bell voor de bijna onmogelijke opgave om een saboteur, die erop uit is de uitbreiding van de Southers Pacific Railroad te voorkomen, te ontmaskeren.
Titel
De saboteur
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wrecker
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2018] | Andere uitgaves
526 p.
ISBN
9789044354706 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1907 worden er in de Verenigde Staten met grote haast spoorwegen aangelegd. Het grote project van de Southern Pacific Railroad, een tunnel en brug in Oregon om een grote omweg af te snijden, wordt door allerlei onheil getroffen. Het blijkt dat er sabotage in het spel is en het bekende detectivebureau Van Dorn wordt ingeschakeld. Isaac Bell, bekend van een eerder avontuur ('De jacht'*) krijgt de opdracht de saboteur op te sporen. Hij heeft te maken met een zeldzaam geslepen tegenstander die nergens sporen achterlaat. Na elke aanslag vermoordt hij gewoonweg degenen die hem geholpen hebben. Het verhaal speelt in een turbulente periode van de Amerikaanse geschiedenis, een periode met veel arbeidsonrust, rassen- en politieke tegenstellingen en veel speculatie met aandelen van spoorwegmaatschappijen. Naast het goede historisch beeld is Isaac Bell een boeiende hoofdpersoon en een realistische speurder die ingewikkelde puzzels moet oplossen. Hierdoor ontstaat een intelligente thriller die …Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties