Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De nieuwe, gevaarlijke missie van Cabrillo en zijn team begint met een zoektocht naar een gecrashte NASA-stalliet, maar krijgt steeds grotere implicaties.
Titel
De stille zee
Auteur
Clive Cussler Jack Du Brul
Vertaler
Theo Horsten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silent sea
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2022 | Andere uitgaves
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789044357158 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zevende avontuur van Juan Cabrillo en zijn groep stoere avonturiers met het schip de Oregon. In de jungle van Argentinië is is een NASA-satelliet neergestort en Cabrillo en zijn team moeten een apparaatje dat op plutonium werkt, zien te bergen. In Argentinië is echter een misdadige junta aan de macht die bezig is alle indiaanse Argentijnen uit te moorden. De zoektocht leidt hen verder naar een klein eiland voor de kust van de staat Washington waar ze een ontdekking doen die terugvoert naar de geheimen van een oude Chinese expeditie. Het boek is geschreven volgens een beproefd en populair recept: jongensboekenromantiek met historische mysteries, exotische plaatsen, quasi-gevaarlijke ontwikkelingen die altijd goed aflopen en stoere mannen die iedere situatie de baas kunnen. Ook dit deel zal de fans weer veel plezier doen hoewel het voor de kritische lezer als thriller niet veel om het lijf heeft. Onschuldig vermaak dus, tenzij je bezwaar hebt tegen de manier waarop Argentinië wordt …Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia