Wanneer een groep onderzoekers watermonsters afneemt in de Indische Oceaan, worden ze plots aangevallen door zwarte microrobots. Kurt Austen en zijn team ontdekken dat er een crimineel achter de aanval zit, die van plan is om het weer op aarde permanent te veranderen.
Titel
De storm
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Vertaler
Theo Horsten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The storm
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013 | Andere uitgaves
366 p.
ISBN
9789044340303 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bijna een halve eeuw schrijft Clive Cussler – alleen, samen met zijn zoon of met een andere coauteur – actiethrillers met de wijde zeeën als decor. Het hoofdpersonage wordt omringd door mooie en dus gevaarlijke vrouwen, verplaatst zich bij voorkeur naar exotische plaatsen en kan met de nieuwste technologische ontwikkelingen en wapens telkens weer de wereld van een groot gevaar redden. Eerst werd Dirk Pitt de vuurlinie ingestuurd, maar omdat hij zoveel boeken verder is bevorderd tot directeur van het Nautical Underwater and Marine Agency (NUMA), is Kurt Austin de nieuwe held geworden. De storm is intussen alweer het negende boek in de serie rond de verantwoordelijke van NUMA Special Projects.
Het begin van het verhaal doet denken aan Stephen King: een catamaran die onderzoek doet naar abnormale temperatuurdalingen in de Indische Oceaan wordt overvallen door een krioelende grijze zwerm. De drie personeelsleden van het NUMA overleven het niet en hun deels verbrande boot wordt l…Lees verder
Nummer negen in The NUMA-Files reeks, over de belevenissen van Kurt Austin en andere werknemers van het National Underwater and Marine Agency. Drie onderzoekers van het NUMA worden in de Indische Oceaan gedood door een geheimzinnig goedje, dat uit het water komt gekropen, het hele schip overwoekert en de mensen als het ware opeet. Tegelijkertijd lezen we over een bijeenkomst van een Jemenitisch clanleider die vergadert met rijke, foute mensen uit de hele wereld, mensen die geïnvesteerd hebben in zijn project de moessonregens om te leiden naar andere landen, met waardevermeerdering van tot dan toe waardeloze woestijngrond tot gevolg. Kurt Austin en zijn team moeten gaan onderzoeken wat er gebeurd is. Het boek is geschreven volgens het bekende Clive Cussler-recept: spannende avonturen, leuk bedachte vreemde situaties, exotische locaties, maar verder weinig inhoud. Vreselijke slechteriken en andere zwart-witfiguren bevolken de roman. Verwacht ook geen verrassende plotwendingen, de uitkom…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia

Suggesties