Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dood op de Zwarte Zee : een Dirk Pitt avontuur

Clive Cussler (auteur), Dirk Cussler (auteur), Joost van der Meer (vertaler)
Mysterieuze doden op een vrachtschip leiden Dirk Pitt en zijn zoon naar een Russisch verleden en nucleair gevaar.
Titel
Dood op de Zwarte Zee : een Dirk Pitt avontuur
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
Joost van der Meer Bill Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Odessa sea
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2022 | Andere uitgaves
446 p.
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789044356267 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dirk Pitt, directeur van het National Underwater and Marine Agency, gaat in op een noodoproep van een vrachtschip. Hij vindt daar alleen maar lijken en een scherpe, onbekende geur. Met zijn vaste vrienden zoekt hij naar het waarom van het gebeuren en komt terecht in het verleden bij een schat van de Russische Romanov-familie. Maar wat heeft het mysterieus wrak van een bommenwerper uit de Koude Oorlog hiermee te maken en waarom duiken er plots links op naar een nucleair wapen? Ondertussen is ook Pitts zoon aan het duiken naar een scheepswrak en doen ook zij akelige ontdekkingen. Alle plots komen uiteindelijk samen in een gevecht tegen een miljardair met zijn Oekraïense huurmoordenaars. Met zijn zoon als coauteur en twee Pitts als hoofdpersonages zit er zoals gewoonlijk veel vaart in het verhaal maar binnen het groepje van de goeden zijn de leden onderling inwisselbaar en idem dito voor de slechten, zodat het na verloop van tijd voor de lezer niet meer duidelijk is wie waar en waarom aa…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia

Suggesties