Boek
Nederlands
In 1989 ontdekt een jonge vrouw gegevens die wijzen op het bestaan van een verdrag tussen Engeland en de Verenigde Staten uit 1914; deze ontdekking zet de Amerikaanse en Britse geheime dienst aan tot een grootscheepse jacht naar het verdwenen document.
Titel
Duik in het duister
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
Pieter Cramer Wim Sanders
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Night probe!
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
398 p.
ISBN
9789044357066 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ireland, met Harvey Shields aan boord. Ook op het schip sterven allen. In februari 1989 zijn de gebeurtenissen van 75 jaar geleden voor Heidi Milligan, een Amerikaans majoor, aanleiding een nader onderzoek te doen instellen. Het gaat om een nog onbekend gebleven verdrag uit 1914 tussen Engeland en Amerika in verband met de verkoop van Canada aan de Verenigde Staten. Nu de energievoorraad in de VS afneemt wordt Canada buitengewoon interessant. De Engelsman Shaw en de Amerikaan Pitt krijgen opdracht het schip te lichten en de trein te vinden, maar de satanische Floss Gly doorkruist steeds hun pad. Duidelijk geschreven thriller, waar de spanning er van het begin tot het einde in gehouden wordt. Met de komst van zoon Cussler als medeauteur zijn ook de kinderen van Dirk Pitt een rol gaan spelen in de verhalen, waarin de zee en het maritieme leven steeds centraal staan. Dit heeft geleid tot deze licht herziene versie van het oorspronkelijke verhaal.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties