Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Teamleider Kurt Austin van NUMA moet zien te voorkomen dat een Afrikaanse alleenheerser met behulp van een geheim wapen zijn wil oplegt aan de gehele wereld.
Titel
Duivelspoort
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Devil's gate
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2021] | Andere uitgaves
400 p.
ISBN
9789044364408 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrachtboot verdwijnt na een geheimzinnige aanval waarbij mensen gekookt lijken te zijn als in een magnetron. Een team van de NUMA o.l.v. Kurt Austin is toevallig ter plaatse en ontdekt dat een Afrikaanse dictator een supergeleider bemachtigd heeft waarmee hij een aanval wil plegen op Amerika. Als ook wetenschappers worden ontvoerd, volgen Kurt en zijn collega’s het spoor waarbij zij merken dat voor hun geduchte tegenstanders macht belangrijker is dan een mensenleven. Weer een spannend verhaal in de reeks over de NUMA met dit keer alleskunner Kurt Austin in de hoofdrol. Als een soort superman springt hij uit vliegtuigen, duikt in de diepte en gaat de strijd aan met mensen die zijn doel in de weg staan. Het verhaal leest als een spannend jongensboek ondanks alle toevalligheden die wel erg goed uitkomen om het verhaal tot een goed einde te brengen. Mede door de band die de lezer opgebouwd heeft met de sympathieke hoofdrolspelers leest het als een trein. Het taalgebruik is niet moeili…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia

Suggesties