Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het goud van kamtsjatka

Clive Cussler (auteur), Jack Du Brul (medewerker)
Wanneer de Oregon er op uit wordt gestuurd om een netwerk van piraten uit te schakelen, wordt allengs duidelijk dat er een veel grotere organisatie achter schuilgaat.
Titel
Het goud van kamtsjatka
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Jack Du Brul
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark watch
Editie
4
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009 | Andere uitgaves
367 p.
ISBN
9789044325164 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het blijft ons verbazen dat de boeken van Clive Cussler als zoete broodjes over de toonbank gaan. De laatste jaren schrijft hij zijn romans nauwelijks nog zelf, maar levert hij de basisideeën aan zijn coauteur, die dan het verhaal volgens de vooropgezette lijnen mag uitschrijven. Na Gouden Boeddha en Heilige Steen, is Het Goud van Kamtsjatka het derde deel van wat hij 'Dossier Oregon' heeft genoemd. Het kan het begin zijn van een schier eindeloze reeks verhalen waarin technische details over scheepvaart, wilde avonturen op zee en een warrig verhaal samengaan.

Net als de twee voorgaande delen, kampt ook deze roman met een veelheid aan personages, een vergezochte plot, en een gebrek aan coherentie. Enige constante in de twee boeken is de 'Corporation', een organisatie van ex-militairen en geheim agenten die zich aan landen en particulieren verhuurt die gespecialiseerde hulp nodig hebben. De 'Corporation' heeft een uiterlijk vervallen vrachtschip, de Oregon, i…Lees verder
Derde deel in Cusslers Dossier Oregon-reeks met Juan Cabrillo in de hoofdrol. Juan Cabrillo is de baas van de Corporation, een groep ex-militairen en geheim agenten die met behulp van hun schip de Oregon gevaarlijke, geheime missies uitvoeren voor landen of particuliere opdrachtgevers. Als er verschillende grote schepen worden gekaapt of zelfs helemaal verdwijnen, krijgt Juan de opdracht de piraten uit te schakelen. Tijdens de strijd wordt duidelijk dat het helemaal niet alleen om piraterij gaat, maar ook om mensenhandel, slavernij en illegale goudmijnen. De organisatie achter de operatie is wereldwijd vertakt. Met vaart geschreven, rechttoe rechtaan avonturenroman boordevol actie, helden en schurken. De Amerikaanse bestsellerauteur is vooral bekend om zijn reeks verhalen over Dirk Pitt en zijn collega's van de NUMA (National Underwater & Marine Agency). Paperback, normale druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia