Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het oog van de orkaan

Clive Cussler (auteur), Jack Du Brul (medewerker), Pieter Cramer (vertaler)
Wanneer een groep terroristen de aarde bedreigt met orkanen en een gigantische olieramp moet het zwaarbewapende schip Oregon ingrijpen.
Titel
Het oog van de orkaan
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Jack Du Brul
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skeleton Coast
Editie
3
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009 | Andere uitgaves
415 p.
ISBN
9789044325324 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Juan Cabrillo is de leider van de Corporation, een geheime organisatie die onder meer via de CIA optreedt om waar ook ter wereld onrecht te bestrijden, lees: de Amerikaanse belangen te verdedigen. Hiervoor beschikt hij over een drijvend hoofdkwartier dat er aan de buitenkant uitziet als een aftands vrachtschip, maar dat op een onvoorstelbare manier is uitgerust met de geavanceerdste snufjes op militair-technologisch gebied. Zelf is hij een onversaagde held met een indrukwekkend CIA-verleden en heeft hij zich omringd met mannen en vrouwen die, elk op hun eigen manier, niet moeten onderdoen voor hun baas. Dat ondervindt alvast een onbetrouwbare rebellenleider in Congo, die Cabrillo een hak wil zetten bij een duistere wapentransactie. Daarna komt de Corporation een jonge vrouw helpen die een gestolen partij diamanten wil terugvinden, ergens in de oceaan voor de Afrikaanse kust. Door die actie rolt de groep weer in een ander avontuur: het bevrijden van de baas van een groot chemisch conce…Lees verder
Vierde deel in Cusslers Dossier Oregon-reeks met Juan Cabrillo in de hoofdrol. De Oregon is een ultramodern, goedbewapend schip dat er uitziet als een gammele kustvaarder. Juan Cabrillo is de baas van de Corporation, een groep ex-militairen en geheim agenten die met behulp van hun schip de Oregon gevaarlijke, geheime missies uitvoeren voor landen of particuliere opdrachtgevers. Cabrillo en zijn mannen, ternauwernood ontsnapt aan een gevaarlijk avontuur op de Kongo rivier, vangen noodsignalen op van een schip voor de Afrikaanse kust. Ze redden de mooie Sloane Macintyre die met haar schip op zoek is naar een lang geleden vergaan schip dat een diamantenschat aan boord zou hebben. Via Sloane komen ze op het spoor van geheimzinnige reuzenslangen en van een groep terroristen die natuurkrachten wil inzetten om hun doel te bereiken. Filmisch, met vaart geschreven, rechttoe rechtaan maritieme avonturenroman, boordevol actie, helden en schurken. Van dik hout zaagt men planken, het einde is voor…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties