Een Amerikaans echtpaar, vermaarde schatgravers en -jagers, verricht op verzoek van een oliebaron nasporingen naar diens veertig jaar geleden verdwenen vader en hun spoorloze vriend, een privédetective.
Titel
The kingdom
Auteur
Clive Cussler Grant Blackwood
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
New York: Putnam, 2011 | Andere uitgaves
392 p.
ISBN
9780399157424 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Amerikaans echtpaar, vermaarde schatgravers en -jagers, verricht op verzoek van een oliebaron nasporingen naar diens veertig jaar geleden verdwenen vader en hun spoorloze vriend, een privédetective. Zij doen tijdens hun avontuurlijke zoektocht die hen o.a. naar Nepal, China en Tibet brengt, de meest wonderbaarlijke ontdekkingen. Een vlot geschreven thriller - meer het werk van co-auteur Grant Blackwood dan van Clive Cussler - dat nogal wat onnauwkeurigheden en slordigheden bevat. Vrij veel onwaarschijnlijke acties, gezochte plotwendingen en matige karaktertekening. Pure escape-literatuur. Grijze omslag met zilveren belettering en een afbeelding van een luchtschip. Normale druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia