Chinezen saboteren onderzoek naar een vaccin tegen een wereldwijd griepvirus dat op het punt staat uit te breken.
Titel
Medusa
Auteur
Clive Cussler Paul Kemprecos
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Medusa
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
22 banden
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het speciale NUMA-team onder leiding van Kurt Austin krijgt dit keer te maken met een uiterst dodelijk griepvirus dat zich in China heeft ontwikkeld en miljoenen mensen op aarde dreigt te doden. Een Chinees-Amerikaans team doet in een onderwaterlaboratorium zijn uiterste best om op tijd een griepvaccin te ontwikkelen om het virus te bestrijden, maar krijgt het natuurlijk aan de stok met een stelletje aartsschurken. Tijd voor Kurt Austin en een aantal andere stoere helden om in actie te komen en de wereld weer van grote gevaren te redden. De sleutel van deze intrige blijkt in het verleden te liggen, wat de proloog al deed vermoeden, daarin wordt in 1848 een jongen levend uit een walvisbuik gehaald. Een met vaart geschreven maritieme actiethriller uit de Kurt Austinreeks. Geloofwaardig is het allemaal niet, maar spannend en avontuurlijk zeker en met de vele korte hoofdstukjes leest het lekker weg. Een mooi jongensboek voor volwassenen. De bestsellerauteur, zelf oprichter van NUMA, schre…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties