Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een man stuit op het spoor van een geheim genootschap en een krankzinnige miljonair, die het gemunt hebben op archeologische expedities.
Titel
Serpent
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Paul Kemprecos
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Serpent
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
28
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een dik dozijn avonturenromans en technothrillers rond superheld Dirk Pitt van de Amerikaanse Onderzeese Marine begon Cussler een nieuwe serie rondom diens jongere collega Kurt Austin. Meer van het in zijn genre overigens voortreffelijke zelfde! De proloog speelt anno 1956 op de moedwillig tot zinken gebrachte 'Andrea Doria'. De titel verwijst naar de Gevederde Slangegod van de Azteken/Maya's en daarmee naar een Geheim Genootschap onder een krankzinnige miljonair, die Mexico en Californië tot een nieuwe Mayarijk wil verenigen. In vlot weglezende avonturen ontdekken Austin en zijn kompanen waarom complete archeologische expedities in Marokko, Yucatan en elders moesten worden uitgeroeid. Bloederige, pakkende actiescènes in exotische decors, o.m. voetbal op leven en dood. De wilde fantasieën worden oppervlakkig plausibel gepresenteerd. Kleine druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties