Boek
Engels
Een echtpaar stuit tijdens een van hun zoektochten als professionele schatjagers op een bijzondere fles wijn, die de sleutel lijkt te zijn tot de vindplaats van een veel grotere schat.
Titel
Spartan gold
Auteur
Clive Cussler Grant Blackwood
Taal
Engels
Uitgever
London: Joseph, 2009
375 p.
ISBN
9780718156084

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Remi en Sam Fargo zijn professionele schatjagers. Tijdens een van hun zoektochten stuit het avontuurlijke echtpaar op een bijzondere fles wijn. Deze fles lijkt de sleutel te vormen tot de vindplaats van een veel grotere schat. Hevig geïntrigeerd gaan ze op nader onderzoek. Maar er zijn kapers op de kust. Tijdens de speurtocht die hen naar alle windstreken voert, worden ze voortdurend gedwarsboomd door een groep nietsontziende criminelen. Remi en Sam moeten al snel al hun inventiviteit aanwenden om in leven te blijven. Ze raken daardoor steeds vastbeslotener om het geheim van de fles te ontraadselen. De bestsellerschrijver heeft zijn sporen verdiend op het terrein van de actiethriller. Tegenwoordig schrijft hij vaak samen met een co-auteur, in dit geval iemand die zelf ook avonturenromans schrijft. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie met de Fargo’s in de hoofdrol. Spannend van begin tot het eind. Naast de actie ook veel historische informatie die echter geen moment de vaart uit…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia