Boek
Nederlands

Titanic

Ook verschenen als Licht de Titanic!

Clive Cussler (auteur), Ef Leonard (vertaler)

Titanic

Ook verschenen als Licht de Titanic!

Genre:
Om in het bezit te komen van een ondoordringbaar defensiesysteem moeten de Amerikanen zich verzekeren van een hoeveelheid "byzanium", een zeer zeldzame stof die zich bevindt in de ruimen van de in 1912 gezonken "Titanic".
Titel
Titanic
Ook verschenen als
Licht de Titanic!
Auteur
Clive Cussler
Vertaler
Ef Leonard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Raise the Titanic!
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
352 p. : ill.
ISBN
9789044357035 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de Verenigde Staten is een nieuw verdedigingswapen ontwikkeld. Hiervoor is een zeer zeldzame delfstof nodig. Deze stof is ooit op Nova Zembla aangetroffen. Bij een onderzoek aldaar wijzen alle sporen naar de Titanic die bij haar ondergang de delfstof aan boord moet hebben gehad. Men besluit het schip te lichten. Een boeiende avonturenroman rond de reeks met Dirk Pitt, waarin de lezer van de ene spannende gebeurtenis naar de andere wordt gesleept.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia