Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Hedendaagse Amerikaanse zeehelden binden de strijd aan met een vanuit de Maffia omhooggeklommen Russische superschurk.
Titel
Vuurijs / Clive Cussler met Paul Kemprecos
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Paul Kemprecos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fire ice
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003
352 p.
ISBN
90-443-0710-X 90-443-0723-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde actiethriller over Cusslers nieuwe stoere en dappere held Kurt Austin die samen met de andere bijna even stoere en dappere leden van het NUMA (National Underwater and Marine Agency) Special Assignments Team weer de schurken van de wereld te lijf gaat. Zoals gebruikelijk begint het verhaal met een aantal ogenschijnlijk los van elkaar staande episodes: in het Russische Odessa zinkt in 1918 een koopvaardijschip, anno nu komt er in Maine een tsoenami (serie gigantische golven) op de kust af, aan de Zwarte Zeekust vallen kozakkenruiters een tv-ploeg aan en voor de kust van Turkije wordt een mini-onderzoeksonderzeeboot gekaapt. En dan komt Kurt Austin in beeld die het dit keer moet opnemen tegen een Russische pseudo-tsaar (compleet met pseudo-Raspoetin) die de Russische regering omver wil werpen en ook de Amerikanen een gevoelige slag toe wil brengen. En dan is er ook nog een nieuw soort energie die de wereld voorgoed zal veranderen. Spannende en heerlijk onwaarschijnlijke avonturenro…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia