Dirk Pitt en zijn gezin worden doelwit van een groep terroristen die plotseling opduikt in het Midden-Oosten.
Titel
Wassende maan
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crescent dawn
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013 | Andere uitgaves
528 p.
ISBN
9789044339383 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hij is weer terug van (nooit) weggeweest: Numa directeur Dirk Pitt. Numa staat voor de National Underwater and Marine Agency, de belangrijkste Amerikaanse overheidsinstelling voor wetenschappelijk onderzoek van de wereldzeeën. En meteen is het ook een volwaardig alibi om met turkoois kleurige onderzoeksschepen zowat overal ter wereld, waar dreigingen worden gesignaleerd, aanwezig te zijn. In Wassende maan duikt al vrij snel een grote aantrekkelijke vrouw met goudbruine haren en paarsachtig blauwe ogen op. Het blijkt Loren Smith te zijn, zowaar Pitts echtgenote. Loren is al geruime tijd congreslid en heeft met een delegatie een reis door de Kaukasus gemaakt. Een tussenstop in Istanbul moet haar de kans bieden haar uithuizige echtgenoot te ontmoeten, maar dat vredige intermezzo ontaardt al snel in een aanslag waarbij Loren wordt ontvoerd. Na haar spectaculaire bevrijding begint een zoveelste forse zoektocht die Pitt zowel op zee als te land voert naar archeologische sites en heil…Lees verder
Tijdens een vakantie in Turkije raken Dirk Pitt en zijn vrouw betrokken bij de diefstal van kostbare Romeinse voorwerpen uit het Topkapimuseum in Istanbul. Als Dirks vrouw dan ook nog wordt gekidnapt, zitten Pitt en zijn kinderen, alle drie werkzaam bij het NUMA (National Underwater and Marine Agency), al gauw tot over hun oren in een duister complot rond een poging om het Ottomaanse Rijk in ere te herstellen. Hierbij spelen een drie eeuwen voor Christus gezonken schip, aanslagen op moskeeën in Turkije en Israël en een geheimzinnig manuscript dat de wereldgeschiedenis zou kunnen veranderen een rol. Deel uit de vele delen tellende Dirk Pitt-serie en het vierde dat Cussler samen met zijn zoon schreef. Een volgens de bekende formule vervaardigde snelle en spannende maritieme avonturenthriller, met veel actie in en onder water, wat technische en historische weetjes, een wat onwaarschijnlijke plot, dappere helden en inslechte boeven. Ongecompliceerde ontspanning geserveerd in lekker weglez…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties