Boek
Nederlands

Media

Clive Gifford (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In korte hoofdstukken en met veel kleurige illustraties wordt een beeld gegeven van de wijze waarop mensen in de loop der tijd met elkaar hebben gecommuniceerd. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Communicatie, Media
Titel
Media
Auteur
Clive Gifford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eyewitness guide media
Parallele titel
Media en communicatie
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2000
62 p. : ill.
ISBN
90-02-20954-1
Plaatsingssuggestie
090 (SISO) Radio - Tv - Krant - Post Telefoon (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het in de reeks 'Ooggetuigen' verschenen Media is het zoveelste voorbeeld van een informatief boek waarin al te veel hooi op de vork wordt genomen. Of is het andersom en werd precies voor een dusdanig ruime titel gekozen omdat uiteenlopende onderwerpen er lucratief kunnen worden op geënt, in algemene en vrijblijvende hoofdstukjes gegoten, die vlot kunnen worden aangepast, eventueel elders ingepast en - waarom niet - onderling verwisselbaar zijn. Ik raak er meer en meer van overtuigd dat een dergelijke, toch wel vrij opportunistische manier van werken mee aan de grondslag ligt van een reeksconcept dat men - in de eerste plaats vanuit commerciële overwegingen - tot de allerlaatste druppel wil uitpersen.
Het format is inmiddels bekend: per twee (uitzonderlijk twee maal twee) tegenoverliggende bladzijden wordt een op zich staand hoofdstuk uitgewerkt (nou ja). Elk ervan wordt ingeleid door een zeer algemene en summiere paragraaf en voor het overige opgevuld met kleine praatjes …Lees verder
Een boek over de ontwikkeling van de media en communicatie. In 26 verschillende onderwerpen worden het heden en verleden beschreven en vooral ook getoond. Prachtige kleurenfoto's en korte tekstblokken vormen samen op maximaal twee pagina's een afgerond onderwerp. Het boek bevat enorm veel informatie, die mede dankzij de gehanteerde lay-out, prettig is te lezen. Achterin het boek is een register opgenomen. Daarnaast bevat het boek een pagina waarop de gebruiker aantekeningen kan vastleggen. Een uitermate geschikt boek voor het documentatiecentrum of voor gebruik bij spreekbeurten. Vanaf ca. 12 jaar.

Suggesties