Dvd
Engels

Peter Pan

Clyde Geronimi (regisseur), Wilfred Jackson (regisseur), Hamilton Luske (regisseur)
Wendy en haar twee broertjes vliegen met Peter Pan naar een fantasiewereld waar ze van alles beleven met indianen, zeerovers en kapitein Haak. Vanaf ca. 6 jaar.
Kijkwijzer
Vanaf 6 jaarVanaf 6 jaar
Titel
Peter Pan
Regisseur
Clyde Geronimi Wilfred Jackson Hamilton Luske
Naar het werk van
James Matthew Barrie 1860-1937
Componist
Oliver Wallace
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1953
Speelduur
76 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418381448

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney's klassieke animatiefilm van de regisseurs Clyde Geronimi en Wilfred Jackson uit 1953. Het verhaal is gebaseerd op de bekende Peter Panboeken van James M. Barrie. Peter Pan, de jongen die niet volwassen wil worden, ontmoet de kinderen Wendy, Jan en Michiel in het Victoriaanse Londen. Met de hulp van een snufje sterrenstof vliegen ze gezamenlijk naar het magische Nooitgedachtland. Daar beleven ze spannende avonturen waarbij ze o.a. een prinses redden en het aan de stok krijgen met Kapitein Haak en zijn piraten. Cinema.nl geeft 4 1/2 ster en schrijft: 'Een onvergetelijke film, die jong en oud blijft plezieren. Het ondeugende feetje Tinkerbel, de onhandige kaptein Haak en zijn helper Mr. Smee gaan nooit verloren. Een film van grote klasse. (...).' Bevat enkele extra's. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties