Boek
Nederlands

Poëtisch Utrecht : een wandeling in gedichten

Coen Peppelenbos (redacteur)
+1
Poëtisch Utrecht : een wandeling in gedichten
×
Poëtisch Utrecht : een wandeling in gedichten Poëtisch Utrecht : een wandeling in gedichten

Poëtisch Utrecht : een wandeling in gedichten

Onderwerp
Utrecht
Titel
Poëtisch Utrecht : een wandeling in gedichten
Redacteur
Coen Peppelenbos
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Kleine Uil, 2004
78 p. : ill.
ISBN
9789077487013

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inleider en redacteur Coen Peppelenbos begint zijn Voorwoord zo: "Naast een rijk literair historisch verleden heeft Utrecht ook een springlevend poëtisch heden". En dat blijkt uit deze wandelroute op basis van 28 nieuwe gedichten, alle dichters kozen een eigen plekje in de stad. Onder hen, naast onbekende, ook gerenommeerde als Leo Vroman, Ronald Giphart, Esther Jansma. Het aardige is dat Iris Pronk, die de verbindende teksten schreef, ook oog heeft voor het literaire verleden en schrijvers als Jan Engelman en C.C. Crone. Het boek bevat een handige plattegrond (het vierkante boekformaat is als wandelgidsje overigens niet zo handig!) en foto's van een tiental fotografen (de groene duotoon in de foto's is niet geslaagd). Peppelenbos eindigt zijn Voorwoord met de afspraak dat over vijf jaar deel twee verschijnt. Daar houden we hem graag aan!

Over Coen Peppelenbos

Coen Peppelenbos (Raalte, 4 oktober 1964) is een Nederlands dichter en schrijver.

Biografie

Peppelenbos groeide op in Raalte, waar hij het Florens Radewijns College doorliep. Daarna studeerde hij Neerlandistiek in Groningen. Zijn doctoraalscriptie ging over de dichter A. Marja, uit wiens gedichten Peppelenbos samen met Nick ter Wal in oktober 2008 een bloemlezing samenstelde: Ergens halverwege zweven.

Vanaf 1988 is hij werkzaam in het onderwijs. Sinds 1991 is hij als docent verbonden aan de NHL Hogeschool. Hij is co-auteur van drie verschillende literatuurmethodes voor het middelbaar en hoger onderwijs. Vanaf 1995 recenseert hij literatuur voor de Leeuwarder Courant. Zijn officiële debuut verscheen in maart 2007 onder de titel Sing Sing. De bundel werd goed ontvangen en geprezen om zijn heldere taal en ongecompliceerde gedichten. In juni 2008 publiceerde hij Victorie, een roman waar zijn geboortedorp Ra…Lees verder op Wikipedia