Boek
Nederlands

Op safari

Colette Bothof (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een spannend leesboek boordevol leuke weetjes Te zien op Ketnet en Z@pp Kika en Bob hebben vliegtuigpech en landen met hun parachute in Kenia waar ze oog in oog komen te staan met een reusachtige leeuw en Kika zich ontfermt over een schattig welpje.
Onderwerp
Kenia, Safari's
Titel
Op safari
Auteur
Colette Bothof
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
91 p. : ill.
ISBN
9789020980332

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De avonturen van het stoere negenjarig meisje Kika en de brandweerman Bob zijn als tv-reeks al goed bekend bij de Ketnet-kijker, en heeft al enkele internationale prijzen weggekaapt. De boekenreeks van 'Kika & Bob' sluit nauw aan bij de stijl van de serie. In die boekenreeks proberen Kika en Bob Kika's katje Tijgertje van de kerktoren in Waterloo te redden. Net op dat moment worden ze door een tyfoon naar de andere kant van de wereld geblazen. Vanaf dan hebben ze nog maar één doel: teruggaan naar Waterloo om Tijgertje te redden.

In Op Safari komen de twee terecht in Kenia na motorpech met hun straaljager. Het verhaal heeft inhoudelijk weinig te bieden, maar dient veeleer als kapstok om weetjes over de fauna en flora over te brengen. Dit gebeurt echter op een speelse en originele manier, en er wordt ook gebruikgemaakt van verschillende lettertypes, kleuren en illustraties, die volledig in de lijn van de serie liggen. Aan bod komen o.m. volgende vragen: Wat zijn malaria mu…Lees verder

De avonturen van Kika & Bob op safari

Tijdens een reddingsactie van Kika’s kat Tijgertje die bovenin de kerktoren vastzit, worden Kika en brandweerman Bob door een tyfoon naar de andere kant van de wereld gevoerd. Op hun weg naar huis beleven ze allerlei avonturen. In dit boek belanden Kika en Bob na een vliegtuigcrash in Kenia. Ze worden belaagd door een leeuw, een nijlpaard en muggen. Gelukkig krijgen ze hulp van een echte Masaïkrijger en diens aanstaande bruid. Samen proberen ze een welpje te redden van een bus vol jagers die op safari zijn. Met een vliegtuigje keren ze huiswaarts, maar of ze daar zullen geraken zonder verdere avonturen is nog maar de vraag. In het begin van het boek krijg je een intro van de verteller, een korte voorstelling van de hoofdpersonages en een vereenvoudigde kaart van de wereld met daarop hun thuisbasis Waterloo en de plaats waar ze zich nu bevinden. Middenin de tekst staat af en toe een soort miniquiz waarin je als lezer voor de beste optie moet gaan. Ook komen allerlei weetjes aan bod …Lees verder

Over Colette Bothof

Colette Bothof (Harare, Zimbabwe, 29 augustus 1962) is een Nederlands filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Colette studeerde Psychologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na cum laude te zijn afgestudeerd doorliep ze de Nederlandse Filmacademie, waaraan ze in 1993 afstudeerde. Sindsdien is Bothof werkzaam als scenarioschrijver en regisseur voor film en televisie. Ze werkte onder meer aan 12 Steden 13 Ongelukken, de met een Gouden Kalf bekroonde speelfilm Zwarte Zwanen en recentelijk de 26-delige kinderserie Kika & Bob, waarvoor ze ook twee boeken schreef.

Filmografie (als regisseur)

Speelfilms:

  • 2013 - Zomer
  • 2005 - Zwarte zwanen
  • 2003 - Dwaalgast

Televisie: