De doden van Jericho

Colin Dexter (auteur), Toby Visser (vertaler)
Inspecteur Morse maakt een spontaan bezoek aan het huis van een mysterieuze kennis maar treft haar niet thuis aan. Later die dag moet hij in een officiële capaciteit terug naar het adres, dat nu een plaats delict is.
Titel
De doden van Jericho
Auteur
Colin Dexter 1930-2017
Vertaler
Toby Visser
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dead of Jericho
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2023 | Andere uitgaven
246 p.
ISBN
9789026168901 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannende detective over een vermeende zelfmoord en het vijfde deel in de 'Inspecteur Morse’-serie. De nukkige inspecteur Morse wordt geconfronteerd met een persoonlijke zaak. Morse maakt een spontaan bezoek aan het huis van zijn kennis, de mysterieuze Anne Scott, van wie hij alleen het adres kent. Hij treft er niemand aan, terwijl er licht brandt en de deur niet op slot is. Dezelfde dag nog gaat Morse opnieuw naar het huis, ditmaal in een officiële capaciteit voor het onderzoek van een zelfmoord. Vlot en lichtvoetig geschreven. Colin Dexter (Stamford, 1930 - Oxford, 2017) was een internationaal bekende Britse schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Cartier Diamond Dagger, de Gold Dagger en de Macavity Awards. 'De doden van Jericho' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1981. De televisieserie Inspector Morse werd een groot succes.

Over Colin Dexter

Norman Colin Dexter (Stamford, Verenigd Koninkrijk, 29 september 1930 - Oxford, Verenigd Koninkrijk, 21 maart 2017) was een Engels misdaadschrijver. Hij is bekend van een serie romans rond de hoofdpersoon Inspector Morse, een nukkige politie-inspecteur uit Oxford die sympathie opwekt dankzij, of ondanks, zijn controversiële manier van werken. Dexter schreef de romans in de periode 1976-1999. Tussen 1987 en 2000 verscheen een televisieserie gebaseerd op de boeken.

Schrijverscarrière

Dexter begon met het schrijven van detectiveverhalen in 1973 tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de streek tussen Caernarfon en Pwllheli (Wales). Daar schreef hij de eerste paragrafen van een mogelijk detectiveverhaal getiteld Last Bus to Woodstock. De roman werd gepubliceerd in 1975 en introduceerde Inspecteur Morse, een politieman uit Oxford met net als Dexter zelf een voorlief…Lees verder op Wikipedia