Dvd
Engels

All things must pass : the rise and fall of Tower Records

Colin Hanks (regisseur), Bill Sherman (componist)

All things must pass : the rise and fall of Tower Records

Genre:
Documentaire over de opkomst en ondergang van de Amerikaanse grammofoonplatenwinkelketen Tower Records.
Titel
All things must pass : the rise and fall of Tower Records
Regisseur
Colin Hanks
Componist
Bill Sherman
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Portugees, Turks, Arabisch, Bulgaars, Tsjechisch, Ests, Grieks, Hindi, Lets, Hongaars, Litouws, Pools, Roemeens, Russisch, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083067366
Plaatsingssuggestie
785.72 (SISO) Populaire muziek ; Pop - Rock (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De geschiedenis van de Amerikaanse keten Tower Records weerspiegelt de opkomst en teloorgang van de traditionele grammofoonplatenwinkel vanaf de jaren 60 tot aan de komst van downloadsite Napster. Het concept van een winkel met een breed platenaanbod, enthousiaste medewerkers met kennis van muziek, een duidelijk aansprekend logo, de winkel ook vooral als ontmoetingsplaats voor jongeren, waar ook artiesten zelf graag kwamen, dat concept sloeg bij de eerste winkel in Sacramento gelijk aan. We horen oud-medewerkers soms nog emotioneel vertellen over die tijd. En ook artiesten als Bruce Springsteen en Elton John. Het faillissement in 2006 was, zo zien we, niet uitsluitend het gevolg van het internet. Er ontstaat in de gesprekken met oud-medewerkers een beeld dat de ondergang vooral te wijten was aan een combinatie van hoge financiële schulden, te veel vestigingen in te veel landen, te veel vertrouwen in het kunnen vasthouden van een brede klantenkring aan cd-liefhebbers, concurrentie van …Lees verder

Over Colin Hanks

CC BY 2.0 - Foto van/door Nan Palmero

Colin Lewes Hanks (Sacramento, 24 november 1977) is een Amerikaans televisie- en filmacteur. Hij is de oudste zoon van acteur Tom Hanks.

Hanks speelde een hoofdrol in de films Get Over It (2001) en Orange County (2002). Op TV was hij te zien in de sciencefictionserie Roswell en in de met zes Emmy Awards bekroonde oorlogsserie Band of Brothers. In het najaar van 2011 was hij te zien in het zesde seizoen van de populaire Amerikaanse televisieserie Dexter, waarin hij de rol van Travis vertolkt. In 2014 speelde hij een hoofdrol als politieman Gus Grimly in de televisieserie Fargo.

Hanks vertolkte tevens de rol van Alex Vreeke in de films Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) en Jumanji: The Next Level (2019).

Privé

Hanks trouwde in 2010 met een voormalig journaliste. In 2011 kregen ze een dochter.

FilmografieLees verder op Wikipedia