Apeirogon : a novel

Colum McCann (auteur)

Apeirogon : a novel

Colum McCann (auteur)
Genre:
De vriendschap tussen een Palestijnse en een Israe͏̈lische man die tijdens de oorlog beiden een dochter verloren.
Titel
Apeirogon : a novel
Auteur
Colum McCann
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury Publishing, 2020 | Andere uitgaves
463 p.
ISBN
9781526607911 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Indrukwekkende experimenteel-literaire ode aan de hoop op vrede in het Palestijns-Israëlisch conflict van de bekroonde Ierse schrijver. De caleidoscopische structuur in 1001 hoofdstukken (via 1 zin tot en met enkele bladzijden, sommigen zelfs blanco) is geïnspireerd op De vertellingen van duizend-en-één nacht en op de apeirogon, een geometrische figuur met een oneindig aantal zijden. Het betreft de epische fictieve bewerking van de waargebeurde tragedies van de Palestijn Bassam Aramin en de Israëliër Rami Elhanan, die beiden hun tienerdochter (Abir en Smadar) door het oorlogsgeweld verloren. Ze werden goede vrienden en ijveren in een vredesbeweging voor het hervatten van een dialoog. Rond de even ontroerende als onthutsende monologen van beiden die de (letterlijke) kern van het boek vormen, wordt hun context geschetst door een schijnbaar willekeurig-speculatief en gefragmenteerd-sensitief relaas uit o.m. herinnering, feiten, geschiedenis, religie, mythologie en poëzie (met de vogel al…Lees verder

Over Colum McCann

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Colum McCann (Dublin, 28 februari 1965) is een Iers fictieschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Het verre licht, Let The Great World Spin (winnaar van de International IMPAC Dublin Literary Award) en Trans-Atlantisch. McCann doceert creatief schijven aan Hunter College, deel van City University of New York.

Bibliografie

  • 2013 - Trans-Atlantisch
  • 2009 - Laat de aarde draaien (ISBN 9789061699170)
  • 2007 - Zoli (ISBN 9789061697978)
  • 2004 - Danser (ISBN 9789076168227)
  • 2004 - Alles in dit land (ISBN 9789076168135)
  • 2004 - Vissen in de nachtzwarte rivier
  • 2003 - Het verre licht (ISBN 9789076168029)
  • 1996 - Zanghonden

Externe link

  • Officiële website
  • Colum McCann. Officiële Faculty Profil. European Graduate School
Lees verder op Wikipedia