Makkelijk lezen
Engels

Blackwater

Conn Iggulden (auteur)
Als een man bedreigd wordt door de minnaar van zijn vrouw, ziet hij geen andere mogelijkheid dan zijn gehate oudere broer in te schakelen die al tenmminste een leven op zijn geweten heeft.
Titel
Blackwater
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2006
80 p.
ISBN
0-00-722166-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Daveys vrouw Carol is hem al jaren ontrouw, maar Davey verkiest het te negeren. Dat lukt hem tot Carols laatste minnaar, crimineel Dennis Tanter, haar voor zichzelf alleen wil hebben. Als de situatie onhoudbaar wordt, schakelt Davey zijn oudere broer in, die al tenminste één moord op zijn geweten heeft. Compacte thriller waarbij het venijn in de staart zit. De auteur, bekend van de succesvolle Emperorreeks, zet de lezer vakkundig op het verkeerde been en speelt een sluw spel met de sympathie die je aanvankelijk voor een van de personages voelt. Het verhaal leest vlot, maar heeft tegelijkertijd psychologische diepgang en is uitstekend geschikt voor volwassenen die doorgaans niet veel lezen. Dat is ook precies de bedoeling van de reeks waarin het is verschenen: de Quick Reads: een laagdrempelige, Engeltalige serie met fictie- en nonfictietitels van bekende auteurs, zoals Maeve Binchy en Ruth Rendell. De serie is onderdeel van BBC’s RaW (Reading and Writing) Campaign. Achterin staan o.a…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia