Boek
Engels

Bloodline

Conn Iggulden (auteur)
Nadat Richard, hertog van York, sneuvelt in de slag bij Wakefield in 1460, gaat Margaret van Anjou door met haar strijd tegen het huis van York en voor het voortbestaan van het huis van Lancaster.
Titel
Bloodline
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2016 | Andere uitgaves
XX, 489 p. : ill.
ISBN
9780718196424 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Richard, hertog van York en beschermer van het Britse Rijk, sneuvelt in de slag bij Wakefield in 1460. Het was een van de meest bloedige veldslagen in de Rozenoorlogen tussen de huizen van York en Lancaster. Margaret van Anjou, vrouw van de gevangen genomen koning Henry VI, gaat door met haar strijd voor het voortbestaan van het huis Lancaster. Maar de zonen van Richard laten dit niet zo maar gebeuren. De families van de huizen York en Lancaster staan wederom lijnrecht tegenover elkaar. Dit is het derde boek in de serie 'Wars of the Roses' en het vervolg op 'Trinity' en 'Stormbird'* en beslaat een strijdlustige periode tussen 1461 tot 1464. Als altijd schrijft de auteur (1971) zeer onderhoudend en sleept de lezer gemakkelijk mee in zijn verhaal. Het boek bevat levendige beschrijvingen van veldslagen, maar er is ook aandacht voor de verscheidenheid aan karakters in het verhaal. De auteur is vooral bekend om zijn Emperor-serie over Julius Caesar en de Conqueror-serie over Mongoolse Khan…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia