Boek
Engels

Bones of the hills

Conn Iggulden (auteur)
Nadat Djenghis Khan China heeft veroverd richt hij zich op India en Iran, waar hij de dreiging die van deze eeuwenoude beschavingen uitgaat wil wegnemen.
Onderwerp
Mongolië, Djingiz Chan
Titel
Bones of the hills
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Editie
2
Uitgever
London: HarperCollins, 2010 | Andere uitgaves
513 p.
ISBN
9780007353279 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde deel in een serie over Djenghis Khan na 'Wolf of the plains' en 'Lord of the bows'*. De Mongoolse leider heeft inmiddels de macht over China verkregen maar wordt nu geconfronteerd met vijanden in het westen aan de randen van Iran en India, eeuwenoude beschavingen die ook buiten het strijdgewoel een uitdaging zijn voor de Mongoolse stammen en hun leiders. De zonen van Djenghis Khan zijn inmiddels generaal, maar de verhoudingen binnen Mongoolse families liggen gecompliceerd en hij moet op een gegeven moment een keuze maken tussen zijn zonen. Verder is het een aaneenschakeling van veldtochten en vaak bloederige veldslagen. Dat is een gelijk ook bezwaar dat aan een dergelijk werk kleeft. Een duidelijk plot ontbreekt. Wat er aan plot is, wordt omgeven door een duizelingwekkende hoeveelheid informatie over zeden, gewoonten en strijdwijzen en een eindeloos aantal ‘interior monologues’. Een alleswetende verteller die in een wat gedragen stijl erg veel vertelt en weinig vaart in zijn…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia