Boek
Engels

Conqueror : a novel of Kublai Khan

Conn Iggulden (auteur)
Na de dood van zijn oudste broer wordt Kublai Khan, kleinzoon van de grote Dzjengis Khan, de vijfde heerser van de Mongoolse dynastie en laat zich uitroepen tot keizer van China.
Onderwerp
Mongolië, Kublai Khan
Titel
Conqueror : a novel of Kublai Khan
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
New York: Delacorte, 2011
475 p.
ISBN
9780385343053 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na vier eerdere romans over Dzjengis Khan en zijn Mongoolse dynastie komt in dit vijfde deel de carrière van Kublai Khan aan bod, de kleinzoon van Dzjengis. Hij komt aan de macht na de dood van zijn oudste broer, maar moet nog een oorlog met zijn jongere broer uitvechten voordat hij definitief erkend wordt als Khan. Zijn rijk omvat Mongolië en China waar hij zich tot keizer laat uitroepen, de eerste keizer van de Yuan dynastie. Eerdere Mongoolse leiders hadden verstand van oorlog voeren, maar niet van het besturen van een rijk. Kublai Khan echter omringde zich met Chinese raadslieden en bracht China tot eenheid. Net als in de eerdere delen wordt veel aandacht besteed aan onderlinge conflicten binnen de familie, aan de sterk aanwezige eergevoelens en gekrenkte trots en dus aan voortdurende onderlinge strijd. Het nadeel van dergelijke historische fictie is dat een echt plot ontbreekt. Het verhaal kabbelt honderden pagina’s door: de historische feiten zijn bekend. Wat dit verhaal behalve…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia