Boek
Engels

The dangerous book for boys

Conn Iggulden (auteur), Hal Iggulden (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jongensboekachtige uitgave met wetenswaardigheden over o.a. veldslagen, natuurkunde en wereldwonderen, aangevuld met handigheidjes als knopen leggen en geheime codes. Met illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
The dangerous book for boys / by Conn Iggulden and Hal Iggulden
Auteur
Conn Iggulden Hal Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2006
294 p. : ill.
ISBN
9780007232741
Plaatsingssuggestie
070 (SISO) Weetjes (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Had ik vroeger maar zo’n boek gehad', verzucht Iggulden in zijn inleiding. Samen met zijn broer schreef hij dit Engelstalige handboek waar volgens hem zowat alles in staat wat een echte jongen moet weten. Niets over games, computers en iPods, wel een bonte verzameling tijdloze kennis, handigheidjes en weetjes die bij veel vaders en opa’s herinneringen zullen oproepen aan mooie jongensavonturen. Papieren vliegtuigjes en bootjes vouwen, knopen leggen, knikkeren, goochelen en vissen, een boomhut, skelter, valstrik, tijdklok en pijl en boog maken, informatie over dinosauriërs, sterren, insecten, beroemde veldslagen, geheime codes, eerste hulp, onzichtbare inkt, wat Latijn, grammatica en Shakespeare, de spelregels van (tafel)voetbal, schaken en poker, de wereldwonderen, een leeslijst (Dahl, Pratchett, Twain, Asimov, Tolkien etc.) en twee pagina’s over… meisjes. Inspirerend, geestig en informatief tijdloos boek, mooi nostalgisch uitgegeven en geïllustreerd. Een heerlijk boek voor alle jong…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia