Boek
Nederlands

De ondergang van de heersers

Conn Iggulden (auteur)
+1
De ondergang van de heersers
×
De ondergang van de heersers De ondergang van de heersers

De ondergang van de heersers

In de reeks:
Caesar; 2
De nog jonge Julius Caesar wordt door piraten in Noord-Afrika gevangengenomen en zint op wraak.
Titel
De ondergang van de heersers
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The death of kings
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2004 | Andere uitgaven
519 p.
ISBN
90-453-0127-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede, wel op zichzelf staande deel van een trilogie over Julius Caesar. Hier worden behandeld: zijn verblijf en ontsnapping als gevangene van zeerovers aan de Noord-Afrikaanse kust, zijn oorlog tegen Mithridates in Griekenland en Macedonië, zijn terugkeer naar Rome en zijn ingrijpen in de slavenopstand die geleid werd door Spartacus. De auteur heeft de historische gegevens zeer royaal aangekleed vanuit zijn eigen fantasie; daarbij raakt hij niet zelden op anachronistische paden. Dat neemt niet weg dat het verhaal zich over het algemeen vlot laat lezen. Als veldslagen worden beschreven, hetgeen herhaaldelijk gebeurt, wordt er niet zuinig omgesprongen met bloed en gruwelijkheden: het waren bepaald ruige tijden. De vertaling laat zich over het algemeen vlot lezen en de omvang van meer dan 500 pagina's maakt er een typisch boek van voor lange winteravonden. Keurig verzorgde uitgave; normale druk.

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia