Boek
Nederlands

De ondergang van de heersers

Conn Iggulden (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
De nog jonge Julius Caesar wordt door piraten in Noord-Afrika gevangengenomen en zint op wraak.
Titel
De ondergang van de heersers
Auteur
Conn Iggulden
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The death of kings
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Rainbow Zilver, 2011 | Andere uitgaven
519 p.
ISBN
9789041762917 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit tweede deel uit de vierdelige serie over de tijd van Julius Caesar beschrijft een periode uit diens jeugd. Hij is nog in opleiding, wordt gevangen genomen door piraten en straft die later genadeloos af. Daarna gaat de roman over op de slavenopstand onder Spartacus en de turbulente machtsstrijd tussen de voornaamste patriciërs in Rome. Buiten kijf staat dat de auteur de lezers een spannend en goed geschreven verhaal levert. Maar dan moet men zijn opvatting over een historische roman voor lief nemen. Aan couleur locale wordt geen aandacht geschonken. Het boek gaat aan een stuk door over figuren en wat ze zeggen. Hoe en waar die mensen leven, wonen of beminnen, het blijft allemaal onbesproken. Met de feiten wordt nogal eens een loopje genomen. Zo zou Brutus een jeugdvriend van Caesar geweest zijn. Het tegendeel was waar. Er zat vijftien jaar leeftijdsverschil tussen, zodat samen optrekken tegen de zeerovers onmogelijk was. Het is al met al een avonturenroman die toevallig in het oude…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties