Boek
Nederlands
De jonge Julius Caesar groeit op op het platteland en trekt later naar Rome, waar zijn oom hem introduceert in de Senaat.
Titel
De poorten van Rome
Auteur
Conn Iggulden
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gates of Rome
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2016 | Andere uitgaves
384 p.
ISBN
9789041711816 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een romankwartet over Caesar, gevolgd door 'De ondergang van de heersers', 'Het zwaard van de macht' en 'De toorn van de goden'. Over de jeugd van de beroemde Romein Julius Caesar (vermoord in 44 v. Chr.) is vrijwel niets bekend en dit gaf de schrijver van deze historische roman (zijn eerste) de vrijheid van alles te verzinnen, naar eigen zeggen op basis van gegevens over Caesars latere carrière. Het resultaat is een fantasievol, tegen een historische achtergrond geplaatst maar niet door heel veel kennis van de oudheid gehinderd verhaal, waarin op elke derde bladzij zoveel bloed vloeit en botten worden gebroken dat het gaat vervelen. De hoofd- en bijfiguren zijn redelijk interessant, maar bijna allemaal gewelddadig, met slechts korte momenten van enige, vrij banale, menselijke gevoeligheid. De vertaling maakt het allemaal niet beter. Meer een boek voor liefhebbers van veel actie. Kleine druk.

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties