Boek
Nederlands

De toorn van de goden

Conn Iggulden (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
Nadat Caesar de Rubicon is overgestoken, ontspint zich in Rome een strijd om de macht.
Titel
De toorn van de goden
Auteur
Conn Iggulden
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gods of war
Uitgever
Amsterdam: Rainbow Zilver, 2011 | Andere uitgaves
415 p. : ill.
ISBN
9789041762993 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vierde en laatste deel in de Caesar-cyclus (na 'De poorten van Rome', 'De ondergang van de heersers' en 'Het zwaard van de macht') behandelt de eindstrijd met Pompeius, de ontmoeting met Cleopatra en zijn vermoording. Alhoewel de aanpak minder fragmentarisch is dan in eerdere delen, is de periode tussen Cleopatra en de moord overgeslagen en is er van Ceasars wetgeving niets overgebleven. De karaktertekening is verbluffend scherp en de schrijfstijl boeiend en helder. Maar net als in de andere delen veroorlooft de schrijver zich meer vrijheden dan een echte historische roman verdraagt. De rol die de auteur zijn opvolger Octavianus/Augustus laat spelen, is in strijd met de feiten. Pompeius wordt erg zwart afgeschilderd om Caesar beter te kunnen uitlichten. De roman komt daardoor niet verder dan een actie-thriller die het moet hebben van spannende gebeurtenissen. Over het geheel genomen zal de gemiddelde Nederlandse liefhebber van historische romans er van smullen. Normale druk.

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties