Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Djengis Khan : wolf in een zee van gras

Conn Iggulden (auteur)
+1
Djengis Khan : wolf in een zee van gras
×
Djengis Khan : wolf in een zee van gras Djengis Khan : wolf in een zee van gras

Djengis Khan : wolf in een zee van gras

In de reeks:
Een Mongoolse jongeman, de latere Djenghis Khan, wordt na de moord op zijn vader door zijn familie verbannen. Op de steppe overleeft hij tegen de verwachting in en weet zelfs vele mensen aan zich te binden.
Onderwerp
Djingiz Chan
Titel
Djengis Khan : wolf in een zee van gras
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wolf of the plains
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2007
416 p. : ill.
ISBN
9789045306766

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voorzover er al iets over Djengis Khan in het Nederlands gepubliceerd is, betrof dat altijd zijn veroveringen. Romans over zijn leven zijn spaarzaam. Dit eerste deel van een trilogie beschrijft zijn jeugd tot het moment waarop hij hoofd van een stam is geworden. De auteur heeft geput uit de vertaling van de originele biografie die ooit in het Mongools werd geschreven op bevel van Djengis Khan zelf. Hij blijft dicht bij het origineel, maar weet er door zijn talent als romanschrijver een boeiend levensverhaal van te maken. De lezer krijgt een uiterst indringend beeld van de leefwijze van de stammen op de steppen van Midden-Azië, zo'n 800 jaar geleden. Djengis Khan verenigde een aantal stammen in de strijd tegen de Tataren. Daardoor werd hij geaccepteerd als leider. Hiermee eindigt de roman. De auteur veroorlooft zich wel wat vrijheden, maar verantwoordt die in een nawoord. Aan de historische werkelijkheid doen ze geen afbreuk. Voor liefhebbers van historische romans een heerlijk boek. N…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia