Boek
Engels

Dunstan : one man will change the fate of England

Conn Iggulden (auteur)

Dunstan : one man will change the fate of England

Beschrijving van het leven van de legendarische Engelse geestelijke Dunstan in de 10e eeuw.
Titel
Dunstan : one man will change the fate of England
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Michael Joseph, 2017
463 p. : kaart
ISBN
9780718181444 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dunstan was een rooms-katholieke kerkhervormer uit de tiende eeuw. In een verdeeld Angelsaksisch Engeland, dat werd geteisterd door Viking-invasies, was hij adviseur van diverse koningen. Dunstan was abt van Glastonbury, bisschop van Worchester en Londen, en aartsbisschop van Canterbury. Daarnaast was hij een bekwaam edelsmid en musicus en bedreven in het illustreren van kerkelijke teksten. Dunstan speelde een bepalende rol in de Engelse (kerk)geschiedenis en werd in 1029 heilig verklaard. De auteur beschrijft het leven van deze invloedrijke geestelijke op meeslepende wijze. Hij voert ons mee naar abdijen en kloosters en het Engelse hof, maar beschrijft ook Dustans aanvankelijke worsteling met het geloof en zijn latere driejarige verbanning naar Gent. De auteur (1971) heeft oog voor detail. Zijn beschrijvingen van het totale gebrek aan hygiëne en de verstikkende stank van zweet en vuil in de steden, de kruiken om in te wateren op vaste plekken in de kastelen en monnikspijen die zo ver…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia