Boek
Engels
Na de dood van Djenghis Khan moet zijn aangewezen opvolger Ogedai zijn gezag vestigen, is er dreiging vanuit China en verovert zijn generaal Tsubodai grote gebieden in het westen.
Onderwerp
Mongolië, Djingiz Chan
Titel
Empire of silver
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: HarperCollins, 2010
438 p. : ill.
ISBN
9780007288007 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van Dzjengis Khan heerst er een angstige spanning in het rijk van de Mongolen. De door hem aangewezen opvolger Ogedai heeft de stad Karakorum laten bouwen, maar heeft weinig gedaan om zijn positie te claimen. Nu komt er een bijeenkomst waarop de hoofdmannen hun trouw aan Ogedai moeten bewijzen. Intussen groeit ook de dreiging vanuit China. Een van Djzengis' bekwaamste generaals trekt al veroverend naar het westen, verovert Rusland en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij ook Italië en Frankrijk binnentrekt. Wie de eerste drie delen 'Wolf of the plains', 'Lord of the bows' en 'Bones of the hills' *over de Khandynastie heeft gelezen en ervan heeft genoten, zal ook deze aflevering niet willen missen. Iggulden vertelt weer een boeiend verhaal, bij tijd en wijlen traag en met veel beschouwende gesprekken die vaak op hetzelfde neerkomen. Voor wie de eerste drie delen niet gelezen heeft, is het boek moeilijk toegankelijk vanwege het grote aantal verwijzingen naar eerdere gebe…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia