Boek
Engels

The field of swords

Conn Iggulden (auteur)
Vanuit Spanje keert Julius Caesar terug naar Rome en begint zijn veldtocht tegen Gallie͏̈ en Brittannie͏̈.
Titel
The field of swords
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: HarperCollins, 2005
654 p.
ISBN
0-00-713694-3 9780007136940 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek wordt de veldtocht beschreven die Julius Caesar uitvoerde tegen Gallië en Britannië. Caesar wordt beschreven als een gedreven man, die alles overheeft voor de eer van Rome, maar die ook zijn eigenbelang nooit uit het oog verliest. Hij slaagt erin veel mensen aan zich te binden door zijn innemende, eerlijke persoonlijkheid. Zelfs zijn vijanden zijn niet tegen zijn populariteit onder het gewone volk bestand. Aan het einde van het verhaal besluit hij naar Rome terug te keren om de macht over te nemen, ook al weet hij dat hij daarmee veel vijanden zal maken. Dit boek is het derde deel in een serie die uiteindelijk uit vier delen zal bestaan. Het is niet echt nodig om eerst de eerdere delen ('The gates of Rome' en 'The death of kings'*) gelezen te hebben, hoewel het vooral in het begin het verhaal begrijpelijker zal maken. De karakterbeschrijvingen zijn van hoge kwaliteit. De hoofdpersonen worden als echte mensen afgeschilderd. De acties zijn vlot geschreven, en er is veel dial…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia