Boek
Engels

The gates of Rome

Conn Iggulden (auteur)
De jonge Julius Caesar groeit op op het platteland en trekt later naar Rome, waar zijn oom hem introduceert in de Senaat.
Titel
The gates of Rome
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper, 2011 | Andere uitgaves
392 p.
ISBN
9780007437122 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit debuutboek is het eerste deel van een trilogie. Het beschrijft de jeugdjaren van Julius Caesar, de latere keizer van het Romeinse rijk. Caesar groeit op op het platteland, waar hij door een oude gladiator wordt getraind. Later gaat hij naar Rome. Zijn oom, consul Marius, introduceert hem in de Senaat, maar wanneer consul Sulla de macht overneemt, moet Caesar dienst nemen in een legioen. Daar eindigt het eerste deel. De schrijver bedient zich van een zeer vlotte schrijfstijl, met veel actie en dialogen, waardoor het boek van begin tot eind boeiend is. De karakters komen zeer geloofwaardig over, en er wordt een goed beeld gegeven van Rome ongeveer vijftig jaar voor Christus. Al met al een historische roman waar liefhebbers van zullen smullen.

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia