Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het jongensboek

Conn Iggulden (auteur), Hal Iggulden (auteur), Hans Hoekstra (bewerker)
Jongensboekachtige uitgave met wetenswaardigheden over o.a. veldslagen, natuurkunde en wereldwonderen, aangevuld met handigheidjes als knopen leggen en geheime codes. Met illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Titel
Het jongensboek / Conn & Hal Iggulden ; bew. Hans Hoekstra ... [et al.]
Auteur
Conn Iggulden Hal Iggulden
Bewerker
Hans Hoekstra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dangerous book for boys
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2007
287 p. : ill.
ISBN
9789022321652 (Standaard) 9789061698265 (De Harmonie)
Plaatsingssuggestie
070 (SISO) Weetjes (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek van Conn en Hal Iggulden ademt nostalgie naar lange, hete zomers, eindeloos spelen in altijd groene weiden, klimmen in bomen en gevaarlijke experimenten in het tuinhuis ? allemaal zaken die jongens en meisjes de dag van vandaag bijna niet meer (kunnen) doen. Terwijl de meeste kinderen binnenshuis met hun Xbox spelen, vertellen de gebroeders Iggulden hen hoe ze best een boomhut kunnen bouwen.

Het Jongensboek is de Nederlandse vertaling van The Dangerous Book for Boys. Het verzamelt op een encyclopedische manier wat jongens zouden moeten kennen en kunnen om een man te worden. Op een schijnbaar ongeordende manier komen, in de vorm van korte hoofdstukjes, tientallen onderwerpen aan bod. Deze gaan van het maken van katapulten over beroemde veldslagen naar Latijnse gezegden. De verzamelde items zijn zo omvangrijk dat er voor elk kind wel iets te vinden is dat het uitproberen waard is.

De lay-out van het boek sluit naadloos aan bij de nostalgische sfeer…Lees verder
'Ik had dit boek niet toen ik een jongen was' verzucht Iggulden in zijn inleiding. Samen met zijn broer schreef hij dit handboek waar volgens hem zowat alles in staat wat een echte jongen moet weten. Niets over games, computers en iPods, wel een bonte verzameling tijdloze kennis, handigheidjes en weetjes die bij veel vaders en opa’s herinneringen zullen oproepen aan mooie jongensavonturen. Papieren vliegtuigen en bootjes vouwen, knikkeren, knopen maken, trucs met munten, een skelter, boomhut, periscoop maken, informatie over dinosaurussen, sterren, insecten, beroemde veldslagen, geheime codes, eerste hulp, onzichtbare inkt, wat Latijn, grammatica en Multatuli, de spelregels van (tafel)voetbal, cricket, schaken en poker, verschillende leeslijsten (strips, gedichten etc.) en twee pagina’s over… meisjes. Inspirerend, geestig en informatief tijdloos boek, mooi nostalgisch uitgegeven en geïllustreerd. In de Nederlandse editie zijn veel items uit de oorspronkelijke editie* vervangen door t…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties