Daisy
Nederlands

Het verbond

Ook verschenen als Het drievoudig verbond

Conn Iggulden (auteur), Rian Koopman (verteller)
+1
Het verbond
×
Het verbond Het verbond

Het verbond

Ook verschenen als Het drievoudig verbond

In de reeks:
Als de zieke koning Hendrik VI afwezig is, proberen anderen in het Engeland van de 15e eeuw zijn macht te verzwakken.
Titel
Het verbond
Ook verschenen als
Het drievoudig verbond
Auteur
Conn Iggulden
Verteller
Rian Koopman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2016
1 cd
Speelduur
16:07
Oorspr. uitgever
Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vervolg op ‘Stormvogel’* en het tweede deel van de serie ‘De Rozenoorlogen’, de benaming voor de binnenlandse strijd in Engeland tussen 1455 en 1485. Zoals op veel plaatsen in Europa was er door vererving een politieke lappendeken ontstaan, waar adellijke coalities om de macht streden. De auteur (1971) gebruikt de strijd tussen de huizen Lancaster en York als historisch uitgangspunt voor zijn roman, waarin ook veel fictieve personages en gebeurtenissen spelen. Marguerite van Anjou bewaakt de dynastieke belangen van haar zwakke echtgenoot koning Henry VI en haar zoontje Edward. Haar tegenstander Richard, hertog van York, breidt, gebruikmakend van de ziekte van de koning, zijn macht uit. Hij sluit een verbond met twee edelen om het gezag van de koning te breken. Het boek eindigt met een plotseling herstel van de koning en een bloedige confrontatie tussen de twee partijen. Voor liefhebbers van ‘The Tudors’ en ‘Game of Thrones’. Verzorgd uitgegeven en voorzien van kaarten en stambomen. Ac…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties