Boek
Nederlands

Het zwaard van de macht

Conn Iggulden (auteur)
Vanuit Spanje keert Julius Caesar terug naar Rome en begint zijn veldtocht tegen Gallie͏̈ en Brittannie͏̈.
Titel
Het zwaard van de macht
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fields of swords
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rainbow Zilver, 2011
519 p.
ISBN
9789041763006 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit derde deel in een cyclus over Rome beschrijft een deel van het leven van Julius Caesar. Na zijn verblijf in Spanje wordt hij in Rome tot consul gekozen. Tesamen met Crassus en Pompeius vormt hij het eerste Driemanschap, dat onbeperkte macht uitoefent. Caesar vertrekt naar Gallië om de bevolking te onderwerpen. Zijn strijd tegen de diverse stammen brengt hem tot aan de Rijn en in Engeland. Door de dood van Crassus komt er aan het Driemanschap een einde. Als Pompeius hem naar het leven staat, besluit Caesar op te trekken naar Rome. De karaktertekening is verbluffend scherp en de schrijfstijl boeiend en helder. De auteur blijkt echter van een aantal historische feiten en verbanden de essentie niet begrepen te hebben. Ook de vertaling lijdt aan onkunde en een aantal fouten. Daar dat de meeste lezers echter niet zal storen, is het verklaarbaar dat het sinds zijn verschijning in 2005 een succesroman is geworden. Deze herdruk is letterlijk en typografisch identiek aan de eerste druk bij …Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties