Boek
Nederlands

Het zwaard van de macht

Conn Iggulden (auteur)
+1
Het zwaard van de macht
×
Het zwaard van de macht Het zwaard van de macht

Het zwaard van de macht

In de reeks:
Caesar; 3
Vanuit Spanje keert Julius Caesar terug naar Rome en begint zijn veldtocht tegen Gallie͏̈ en Brittannie͏̈.
Extra onderwerp
Historische roman, Caesar, Romeinen
Titel
Het zwaard van de macht
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Emperor : the field of swords.
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2007 | Andere uitgaves
520 p. : ill.
ISBN
9045301490 9789045301495

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit 3e deel van een cyclus (na 'De poorten van Rome' en 'De ondergang van de heersers'*) wordt Caesar in Rome tot consul gekozen. Samen met Crassus en Pompeius vormt hij het eerste Driemanschap, dat onbeperkte macht uitoefent. Caesar vertrekt naar Gallië om dat te onderwerpen. Zijn strijd tegen de diverse stammen brengt hem tot aan de Rijn en in Engeland. Door de dood van Crassus komt er aan het Driemanschap een einde. Als Pompeius hem naar het leven staat, besluit Caesar op te trekken naar Rome. De karaktertekening is verbluffend scherp en de schrijfstijl boeiend en helder. Het "meedogenloze tempo" van de achterflap berust echter in feite op een erg fragmentarische aanpak. De auteur blijkt van een aantal historische feiten en verbanden de essentie niet begrepen te hebben. Ook de vertaling lijdt aan onkunde en een aantal onnozele fouten. Het niveau van de cyclus van Colleen Macclough** wordt niet gehaald. Daar dat de meeste lezers echter niet zal storen, is dit bij voorbaat een suc…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia