Boek
Engels

Lords of the bow

Conn Iggulden (auteur)
De grote leider Djenghis Khan verenigt alle Mongoolse stammen en leidt hen naar het zuiden om het rijk van de Chin te veroveren.
Onderwerp
Mongolië, Djingiz Chan
Titel
Lords of the bow
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2008 | Andere uitgaves
452 p.
ISBN
9780007257812 9780007201761 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vervolg op 'Wolf of the Plains'* vertelt de schrijver hoe Genghis Khan tientallen woeste en krijgszuchtige stammen onder zijn leiding verenigt en zijn plannen gaat uitvoeren om bijna het gehele Aziatische continent onder zijn heerschappij te verenigen. Tezamen met zijn drie broers richt hij eerst zijn blik naar het zuiden naar het grote ommuurde rijk van de Chin. Hij leidt zijn leger door de Gobiwoestijn en belegert de ene stad na de andere, voor de steppebewoners een sprookjeswereld tot aan de laatste slag om de hoofdstad Yenking, het huidige Beijing. Het is een verhaal van verovering en wraak, wreedheden en gevechten om gekwetste eergevoelens, van vreemde gebruiken en gewiekste sjamanen. De schrijver volgt de weinige bekende historische feiten nauwgezet maar voegt er veel vanuit zijn fantasie aan toe. Voor liefhebbers van epische vertellingen met veel dramatiek is het een boeiende roman geschreven in een wat plechtige stijl. Goed zelfstandig te lezen.

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia