Boek
Engels

Stormbird

Conn Iggulden (auteur)
Na de troonsbestijging van de zwakke koning Henry VI in 1442 ontstaat in Engeland grote onrust die uitmondt in een machtsstrijd tussen twee families: het huis Lancaster en het huis York.
Titel
Stormbird
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
Londen: Penguin, 2014 | Andere uitgaves
509 p. : ill.
ISBN
9780718196349 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Henry VI bestijgt de troon van Engeland in 1422, maar lijkt in niets op zijn vader, koning Henry V: hij is zwak van geest en gezondheid. Er ontstaat onrust in Engeland gevolgd door een machtsstrijd tussen twee families, het huis Lancaster en het huis York. Dit is het eerste boek in de serie 'Wars of the Roses' en het verhaal start in 1443, de aanzet naar de Rozenoorlogen (1455-1485). Het boek bevat drie kaarten, vijf stambomen en een lijst met personages (5 p.), maar kan ook zonder gelezen worden. Het verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen, maar de auteur neemt veel vrijheden, bijvoorbeeld door personages toe te voegen en de tijdlijn aan te passen. De schrijfstijl is toegankelijk en onderhoudend. Het boek is groots opgezet en bevat een goede spanningsopbouw. Het lijkt in dat opzicht op de twee eerdere series van de auteur, allemaal bestsellers (vijf boeken per serie): de Emperorserie over Julius Caesar en de Conquerorserie over Mongoolse Khans. Achterin staan historische a…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia