Boek
Engels

Wolf of the plains

Conn Iggulden (auteur)
Een Mongoolse jongeman, de latere Djenghis Khan, wordt na de moord op zijn vader door zijn familie verbannen. Op de steppe overleeft hij tegen de verwachting in en weet zelfs vele mensen aan zich te binden.
Onderwerp
Mongolië, Djingiz Chan
Titel
Wolf of the plains
Auteur
Conn Iggulden
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2007
458 p.
ISBN
0-00-723392-2 9780007233922

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het eerste deel van een romanserie over Djenghis Khan en zijn nakomelingen. Temujin, die later Djenghis Khan zou worden, is de tweede zoon van het hoofd van een nomadenstam op de Mongoolse vlakten. Hij is 11 jaar als zijn vader vermoord wordt en zijn familie uit de stam gegooid wordt, bijna een zekere dood. Maar Temujin overleeft, wordt volwassen, slaagt erin anderen aan zich te binden en een nieuwe stam op te bouwen. Dit deel eindigt als het Temujin gelukt is alle voortdurend met elkaar oorlogvoerende stammen onder zich te vereningen. De schrijver heeft met zijn ‘Emperor serie’ een naam opgebouwd als auteur van goede historische romans. Hij stelt ook nu niet teleur. Hij brengt het harde leven van de nomaden, hun rituelen, cultuur en gebruiken op een overtuigende manier in beeld. Zijn portrettering van de jonge Djenghis Khan is overtuigend en boeiend. De lezer zal zich afvragen of al het geweld waarmee de Mongoolse nomaden vanaf hun kinderjaren mee te maken krijgen historisch j…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia