Luisterboek
Nederlands

Connie Palmen leest De wetten

Connie Palmen (auteur)
+1
Connie Palmen leest De wetten
×
Connie Palmen leest De wetten Connie Palmen leest De wetten

Connie Palmen leest De wetten

Connie Palmen (auteur)
In zeven jaar ontmoet een vrouw zeven mannen in wie zij vooral de wetenschap begeert die hen in staat stelt de wereld te begrijpen en te beoordelen.
Titel
Connie Palmen leest De wetten
Auteur
Connie Palmen
Uniforme titel
De wetten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008
7 cd's
ISBN
9789023428725

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het boek 'De wetten', voorgelezen door de auteur zelf. Het bewonderenswaardige en veelgeprezen debuut uit 1991 van Connie Palmen (1955), afgestudeerd in de filosofie en de Nederlandse taal- en letterkunde. Ook de vrouwelijke hoofdpersoon is geboren in 1955 en studeert filosofie. Zij ontmoet in zeven jaar zeven mannen: de astroloog, de epilepticus, de filosoof, de (ex-)priester, de fysicus, de kunstenaar en de psychiater. De relatie van de hoofdpersoon tot deze mannen wordt zeer verrassend, helder en diepgaand beschreven. Onder de oppervlakte schuilen veel universele vragen waarop soms mooie antwoorden gegeven worden en waarvan sommige even onbeantwoord als meestal in het leven blijven.

Over Connie Palmen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Aldegonda Petronella Huberta Maria (Connie) Palmen (Sint Odiliënberg, 25 november 1955) is een Nederlandse auteur, neerlandica en filosofe. Ze debuteerde in 1991 met de literaire roman De Wetten. Het boek werd een bestseller en haar naam was daarmee gevestigd.

Biografie

Jeugd

Connie Palmen is in 1955 geboren in Sint Odiliënberg. Samen met haar drie broers kreeg ze een katholieke opvoeding. Ze was als kind onder de indruk van de kerk en het geloof en wilde graag priester worden. Toen haar duidelijk werd dat dit voor een meisje onmogelijk was, stelde ze haar ambitie bij tot zuster. Op de lagere school bleek al dat ze zich wilde onderscheiden: ze was creatief, stond graag in het middelpunt van de belangstelling en deed veel aan toneel, musical, tekenen en handvaardigheid. Van haar kinderjaren af was ze al bezig met schrijven. Irmgard Smits, een jong meisje dat in een sanatorium lag, daar boek…Lees verder op Wikipedia