Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een jonge adelijke vrouw wil aan het begin van de 20e eeuw gaan studeren in Stockholm maar als haar vader en broer bij een brand om het leven komen, moet zij de leiding van het familiebedrijf op zich nemen.
Onderwerp
Zweden ; 1900-1918
Titel
Agneta's erfenis
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Agnetas Erbe
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaves
572 p.
ISBN
9789022592748 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Leeuwenhof is een familielandgoed. Agneta Lejongård is opgegroeid met haar oudere broer Hendrik. Zij heeft altijd gedacht dat hij het beheer van het landgoed en de paardenfokkerij over zou nemen. Zij wilde studeren en gaat, tegen de zin van haar ouders, naar Stockholm naar de kunstacademie. Dit is in 1913 zeer ongebruikelijk. Evenals de vrouwenbeweging in de stad, waar zij in Marit een echte vriendin vindt. Plotseling wordt Agneta teruggeroepen naar huis, haar vader en haar broer hebben bij een brand geprobeerd hun paarden te redden. De vader overlijdt vrijwel meteen, haar broer later in het ziekenhuis. Agneta aarzelt, maar kan niet anders dan het beheer van het landgoed overnemen. Ze heeft het niet makkelijk, haar moeder heeft haar niet vergeven dat ze naar de stad was gegaan, haar geliefde in Stockholm laat haar vallen. Naast de dagelijkse beslommeringen met het personeel moet Agneta belangrijke beslissingen nemen. Ze krijgt hulp van een niet onaantrekkelijke beheerder en een jeu…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland onder de naam Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Der Schattengeist (2001)
  • Der Traum des Satyrs (2001)
  • Die Spionin (2008)
  • Verrückt nach Mark (2008)
  • Der Pfad der roten Träume (2009)
  • Sturmsegel (2010)
  • Das Krähenweib (2010)
  • De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties