Boek
Nederlands

Als de dood

Corine Hartman (auteur)
Wanneer de eigenaars van een bijna failliet sterrenrestaurant een weekje logeren in het Italiaanse vakantiehuisje van hun (schoon)moeder, blijken alle aanwezigen hun eigen geheimen te hebben.
Titel
Als de dood
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2011
320 p.
ISBN
9789061126768 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Desiree en haar partner Thomas runnen samen een sterrenrestaurant in Bergen, dat zo goed als failliet is. Als Desiree’s moeder, een voormalige actrice, hen uitnodigt voor een vakantie in haar vakantiehuis in de Dolomieten, gaat Thomas (die niet dol op zijn schoonmoeder is, maar wel erg graag aan bergbeklimmen doet) tot verbazing van Desiree graag mee. Een rustig vakantietripje wordt het echter niet. Een plaatselijke bewoner lijkt niet blij met hun komst, en de Nederlander in het vakantiehuis naast het hunne blijkt een oude bekende van moeder te zijn. Ieder heeft zo zijn eigen geheim, wat uiteindelijk leidt tot een nachtmerrie met dodelijke gevolgen. Het verhaal komt wat langzaam op gang, doordat er heen en weer wordt gegaan in de tijd, en doordat de diverse hoofdstukken worden beschreven vanuit het perspectief van diverse personages om de achtergronden duidelijk te maken. De hoofdstukken met Desiree in de hoofdrol zijn geschreven in de ik-vorm. Pas als de onderlinge relaties duidelijk…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia