Boek
Nederlands
Rechercheur Jessica Haider infiltreert in de diamantwereld als minnares van een diamantair die wordt verdacht van de smokkel van bloeddiamanten.
Titel
Glashard
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015 | Andere uitgaves
272 p.
ISBN
9789045208930 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een geslaagde praktijkproef wordt rechercheur Jessica Haider (ik-figuur) lid van Saligia, een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Haar eerste klus is infiltreren in de wereld van diamantair Baruch Salomons die wordt verdacht van de smokkel van bloeddiamanten. Als zijn minnares reist ze mee naar Afrika waar ze letterlijk en figuurlijk voor de leeuwen wordt geworpen. Dit is na 'Bloedlijn'* het tweede, maar zelfstandig te lezen boek over Haider. Het is spannend, leest als een sneltrein en boeit tot het bijzondere maar ook lugubere eind. Ondanks het feit dat Haider zeer gewelddadig opereert en net zo makkelijk moordt als coke snuift, stelt het karakter zich ook emotioneel bloot waardoor de liefhebber van een onderhoudend verhaal alleen maar sympathie zal hebben voor deze bijzondere hoofdpersoon. Het taalgebruik in deze on-Nederlandse thriller is modern en het verhaal prima te volgen. Het boek eindigt met een voorpublicatie van het vervolgdeel met Haider 'Zielloos'** en …Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia