Boek
Nederlands
Rechercheur Jessica Haider krijgt opdracht te infiltreren in een bedrijf dat zich specialiseert in het invriezen van mensen die klinisch dood zijn.
Titel
Ijskoud
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2014
303 p.
ISBN
9789045205779 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als een mediamagnaat in Zuid-Limburg op brute wijze wordt overvallen en vermoord in zijn eigen huis wordt rechercheur Jessica Haider ingeschakeld om dit misdrijf op te lossen. Jessy heeft echter een dubbele agenda. Als onderdeel van de eliteclub Saligia bestrijdt ze misdaad die vooralsnog ongestraft is gebleven. Zowel in haar recherchewerk als haar nevenactiviteiten gaat zij haar boekje flink te buiten en brengt zo zichzelf en haar geliefden in gevaar. Hier lopen drie verhaallijnen door elkaar die verteld worden vanuit de ik-persoon Jessy. Naast de moordzaak, werkt zij in het geheim aan een opdracht van Saligia in het buitenland en rekent af met een familiezaak uit haar jeugd. De gruweldaden die hieruit voortvloeien worden tot in detail beschreven en geven het boek een rauw karakter. De hoofdstukken zijn kort en wisselen af tussen de verhaallijnen. Dit levert veel cliffhangers op. Het boek leest eenvoudig weg. Dit is het vierde deel in een serie thrillers, maar het boek is een op zich…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia