Boek
Nederlands

Open einde

Corine Hartman (auteur)
+1
Open einde
×
Open einde Open einde
In de reeks:
Genre:
Inspecteur Nelleke de Winter onderzoekt de mysterieuze val van een aannemer tijdens renovatiewerkzaamheden in zijn eigen huis in het boekenstadje Bredevoort.
Titel
Open einde
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2010 | Andere uitgaves
350 p.
ISBN
9789061124382 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met Open einde is Corine Hartman aan het sluitstuk van haar misdaadtrilogie toe. Die ging van start met Schone kunsten en Tweede adem, met inspecteur Nelleke de Winter als hoofdpersonage. De drie delen kunnen net zo goed los van elkaar gelezen worden, maar als de lezer van plan is ze toch alle drie te lezen hij er beter aan doet de volgorde te respecteren.

In het Nederlandse boekendorp Bredevoort wordt Nelleke belast met het onderzoek naar de moord op Berend Bouwmeester, eigenaar van een restauratiebedrijf. Het zoeken naar sporen wordt gehinderd door de terughoudendheid van de lokale bevolking, die uiterst argwanend staat tegenover buitenstaanders. De beschrijving van de claustrofobische sfeer van deze rurale gemeenschap, die de mogelijkheid in zich draagt dat achter de collectieve zwijgzaamheid schuld of betrokkenheid schuilt, wordt door de auteur op voortreffelijke wijze gehanteerd en draagt in belangrijke mate bij tot de onderhuidse spanning die in deze…Lees verder
In het stadje Bredevoort wordt een aannemer dood aangetroffen bij renovatiewerkzaamheden van zijn eigen huis. Is hij van een hogere etage gevallen of geduwd? Inspecteur Nelleke de Winter onderzoekt de zaak. In haar privéleven deelt ze het huis met haar man en zijn drie dochters. Haar eigen dochtertje is op driejarige leeftijd, meer dan twintig jaar geleden, ontvoerd. Er lijken nieuwe sporen in de zaak gevonden te zijn, die mogelijk leiden tot een hereniging. Onderhoudende detective, de derde met de hoofdpersoon Nelleke de Winter. Maar schrijfster haalt wel erg veel overhoop in een plot. Zelfstandig te lezen, hoewel de roman refereert aan vorige boeken. Een aardig onderdeel is de Nederlandse setting van het boekenstadje Bredevoort en omgeving. Hartman schrijft ook reclameteksten en scenario's. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia